Schrijftips

Wil je zelf een boek schrijven? Gaaf!

Ik schrijf al mijn hele leven (nou ja, vanaf dat ik kán schrijven) en geloof dat er twee belangrijke dingen zijn die je helpen om een auteur te worden.

 

1. Lees heel veel

Als je goed wilt worden in atlethiek, kijk je naar hoe anderen het doen. Daardoor kom je in aanraking met meerdere stijlen en technieken. Datzelfde geldt voor schrijven. Hoe meer je leest, hoe meer je leert.

person-941311_1920

 

2. Schrijf heel veel

Oefening baart kunst, zeggen ze. Dat is niet voor niets, want door veel te schrijven ontwikkel je een eigen schrijfstijl. Je ontdekt ook wat je fijner vindt: schrijven op papier of achter de computer, of misschien zelfs op je tablet of telefoon.

fountain-pen-270974_1280

Wil je meer schrijftips lezen? Ik plaats af en toe nieuwe schrijftips zodat jij er iets van kunt leren. Je kunt voor meer artikelen en tips terecht op creatiefschrijven.net.

Hieronder vind je een overzicht met alle schrijftips die ik tot nu toe op de website heb gezet. Deze zijn ook los van elkaar terug te vinden in het websitemenu.

 

Overzicht schrijftips op maresajacobse.nl

 

Mis je schrijftips?

Waar wil jij wat over leren? Laat het me weten! Ik help je namelijk graag verder. Als je een verzoek stuurt voor een onderwerp voor de schrijftips, kan het een tijdje duren voordat ik hier een pagina over uit kan werken. Doordat ik veel mailtjes binnenkrijg, lukt het me niet altijd om snel te reageren (al doe ik daar wel mijn best voor!). Je kunt daarom zelf de website in de gaten houden of je kunt contact opnemen om te vragen of ik inderdaad een artikel ga schrijven over jouw onderwerp.