Wie is Maresa?

Namen Maresa Rianne Jacobse

Geboren? Ja, op 30 juli 1986

Woonplaats? Alkmaar

Broers/zussen?
Twee zusjes, Lisanne (1988) en Eline (1995)

Getrouwd? Ja, op 3-6-11. Dat betekent dat ik 25 jaar getrouwd ben op 3-6-36, leuke datum hè? 🙂

Kinderen? 
Ja, in 2013 werd ik moeder van Ivy (Ivy Skye Jacobse). Ze is geboren op 26 juni. Eigenlijk was ik uitgerekend op 13 juli. Mijn moeder ook, toen ze zwanger was van mij. Ik werd 17 dagen te laat geboren, en Ivy precies 17 dagen te vroeg. Een grappig toeval!

Lengte  1 meter 67.

Huisdieren  Ja, een kat: Jip! Hij komt uit het asiel en is gek op gezelschap. Vroeger had ik twee muizen, Hamster en Geit. Misschien willen we ooit nog een geit die Muis gaat heten…

Hobby’s en meer

Vakantieland
Amerika! Ook wintersportlanden vind ik heerlijk. Ook ben ik naar Hongkong en Australië geweest en die landen trekken me ook, vooral Australië. Daarnaast vond ik Thailand verrassend mooi. Eigenlijk ben ik sowieso gek op reizen en vakantie…

Lievelingseten
Ik vind heel veel eten lekker, vooral Italiaans. Als er maar tomaten in of op zitten!

Roken? 
Nee, dat vind ik echt heel vies.

Sport? 
Mijn favoriete sport is snowboarden. Daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken! Ik snowboard meestal in Oostenrijk en Italië. Zwarte pistes vind ik heerlijk, stukken offpiste in de diepe sneeuw nog heerlijker.

Over schrijven en boeken

Waarom schrijft u? 
Het is leuk! Ik begon ermee en ik kon er niet meer mee stoppen… Als ik een verhaal in mijn hoofd heb, wil ik dat graag op papier zetten.

Heeft u nog andere hobby’s dan lezen en schrijven?
Ja, zoals sporten. Denk dan aan sporten als rotsspringen, snowboarden, skaten en wandklimmen. Ook hardlopen vind ik leuk. Verder houd ik van schilderen, websites maken, uit (eten) gaan, op de bank hangen… Reizen vind ik ook heerlijk. Vergeet ik nog iets? Vast wel. Maar ach, ik kom er nog wel een keer op.

Boeken, boeken en nog eens boeken?
Ja, graag! Ik ben gek op boeken lezen én schrijven! Al heel lang ben ik verslaafd aan lezen. Vanaf mijn 13e raakte ik ook verslaafd aan schrijven, maar pas een jaar later had ik een ‘echt’ boek geschreven. Dat stuurde ik een hele tijd later op naar uitgeverij Kluitman. Datzelfde boek lag vanaf september 2004 in de winkels. Het heet ‘Rotzooi’ en is dus mijn debuut.

Na Rotzooi volgden nog Wat je al niet moet doen voor een zoenWat je al niet moet doen voor je vrienden en Wat je al niet moet doen voor de liefde. Ik ging vlak daarna ook boeken vertalen. Verder ging ik onder een pseudoniem schrijven, Samantha Era (van de naam Maresa kun je ‘Sam Era’ maken, de afkorting van de naam Samantha Era). Onder Samantha Era kwamen vier Anky-boekjes uit. Ook schreef ik een serie, Zomers in Zuid-Frankrijk, bij uitgeverij Ellessy. De hoofdpersonen van de boeken verblijven allemaal op dezelfde camping.

In 2017 begon ik aan een nieuwe serie, Britt aan de bal. Daar kwam in 2018 deel 2 van uit.

Ik heb verder nog boeken vertaald. Dit doe ik vanuit het Engels. Soms is dat makkelijk, dan lijkt het net overschrijven. Alleen op andere momenten moet je goed opletten dat de zinnen in het Nederlands ook mooi klinken. Verder was het zo dat ik sommige stukken uit Amerikaanse boeken moest herschrijven. In Amerika gaan kinderen met de bus naar school, terwijl we hier meestal de fiets pakken. In mijn vertaling moest ik daar rekening mee houden.

Meer weten over Maresa?

Je kunt me altijd een bericht sturen of eens kijken op mijn Wikipedia-pagina.