Wintermagie – verhalenboek voor iedere winterliefhebber!

Het is winter: mijn lievelingsseizoen! Dit jaar met als bonus dat ik mocht meeschrijven aan een bundel vol winterverhalen: Wintermagie. Twaalf dagen voor kerst kun je elke dag een verhaal lezen van een andere auteur. Wat de verhalen samenbrengt? Een vleugje magie (soms wel meer dan een vleugje)!

Net als in de film

Jonge moeder Laura krijgt van haar vijfjarige zoontje de gevreesde vraag: bestaat Sinterklaas wel echt? Met haar creatieve antwoord krijgt Laura later uit onverwachte hoek iets moois terug – een stukje hoop waarbij je misschien zelf ook in wintermagie gaat geloven… (verhaal 7 uit Wintermagie)

Dit is in het kort het verhaal dat ik voor de bundel schreef. Maar er zijn nog veel meer verhalen om te ontdekken!

YA-bundel voor iedereen: inclusief en divers

Er is intussen een hele blogtour geweest rondom het boek: van 28 november tot en met 2 december 2022 lazen boekbloggers alle verhalen uit de bundel. Eén recensie licht ik uit: die van Saskia Boree. Ze nam de moeite om elk verhaal te beoordelen en dit schreef ze over Net als in de film:

Maresa Jacobse – Net als in de film
Laura is jong moeder geworden. Nu haar zoon vijf is, is het moment van de waarheid daar, ze moet antwoord geven op de vraag of [Sinterklaas] wel bestaat. Jacobse laat Laura een briljant antwoord geven daarop, en dat geeft meteen flinke stof tot nadenken. Een kortverhaal met een krachtige boodschap. ~ ♥♥♥♥

— smjschrijft

Bijzondere verhalenkunst door brickbrack

Brickbrack_nl maakte speciaal voor elk verhaal uit de bundel een Lego-kunstwerk. Lees je het verhaal, dan herken je de scène. Heb jij al eens iets nagebouwd in Lego, of een verhaal uitgebeeld in een kunstvorm?

Wintermagie bestellen

Je kunt Wintermagie bestellen als fysiek boek maar ook als luisterboek. Klink op de foto voor een fysiek exemplaar, de Kobo-versie of het eBook.

Heb je Kobo Plus, dan kun je het hele boek gratis lezen als onderdeel van je abonnement. Je kunt Wintermagie bovendien los kopen als eBook, mocht je liever via een andere aanbieder lezen.

Ik ben heel benieuwd wat je van de bundel vindt! Laat je het weten? Je kunt bijvoorbeeld via Hebban of Goodreads een reactie achterlaten of mij of een van de andere auteurs een persoonlijk bericht sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *